Alman Teknoloji Şirketi Aleph Alpha, Metin İşleme Şirketini Bünyesine Katıyor

 

Almanya merkezli teknoloji girişimi Aleph Alpha, Perşembe günü yaptığı duyuru ile metin işleme teknolojileri geliştiren thingsThinking adlı startup’ı satın alacağını bildirdi. Satın alma bedeli açıklanmadı.

images-1-2

Aleph Alpha Ürün Yelpazesini Genişletiyor

Daha önce büyük dil modelleri geliştirmesiyle bilinen ancak sonrasında büyük şirketlere ve kuruluşlara yönelik iş modellerine odaklanan Aleph Alpha, bu satın alma ile ürün yelpazesini genişletmeyi hedefliyor. Şirket, thingsThinking’in ‘semantha’ adını verdiği ve doğal dili derinlemesine anlama yeteneği olan platformunu kendi sistemlerine ekleyecek.

thingsThinking, özellikle sanayi ve finans sektörlerinde kullanılan ve belirli alanlara özgü olarak eğitilmiş metin işleme yeteneklerine sahip. Aleph Alpha bu sayede bu sektörlere yönelik sunduğu çözümleri güçlendirmiş olacak. Ayrıca, thingsThinking’in uzman ekibi de Aleph Alpha bünyesine katılacak.

Satın Alma Her İki Tarafa Fayda Sağlayacak

thingsThinking ise bu anlaşmayla birlikte Aleph Alpha’nın sistemlerine erişim sağlayarak kendi metin işleme çözümlerini daha rahat ölçeklendirme ve geliştirme imkanı bulacak. Şirket, Aleph Alpha’nın endüstriyel çözümler paketinden de ürün geliştirme ve operasyonları için faydalanacak.

Aleph Alpha İkinci Kez Şirket Satın Alıyor

Bu satın alma, Aleph Alpha’nın gerçekleştirdiği ikinci satın alma oldu. Şirket daha önce, geçen yıl Berlin merkezli bir başka teknoloji şirketi olan Lengoo’yu bünyesine katmıştı.

Şirketin internet sitesindeki iş ilanlarına bakıldığında, Aleph Alpha’nın çeşitli departmanlarda 38 açık pozisyonu bulunduğu ve büyüme yolunda adımlar attığı görülüyor.

 

Alman Teknoloji Şirketi Aleph Alpha, Metin İşleme Şirketini Bünyesine Katıyor yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.