ABD-Meksika İş Birliğiyle 3.700 Km Mesafeden Robotik Sistemle Tüp Bebek Tedavisi Gerçekleştirildi

Uluslararası bir araştırma ekibi, tüp bebek tedavisinde yeni bir yöntemi başarıyla uyguladı. New York’taki uzmanların Meksika’nın Guadalajara kentindeki bir klinikten 3.700 km uzaklıktan kontrol ettiği robotik sistemle sperm enjeksiyonu yapılarak dünyaya gelen bebeğin sağlıklı olduğu bildirildi. Sistem, insan hatası olasılığını azaltmasıyla öne çıkıyor.

Low-Res_Routine-ICSI-Microscope-Interphase-Compared-with-the-User-Interphase-During-Remote-ICSI-v2

Tam Otomatik Sistemle 23 Aşamalı İşlem

Conceivable Life Sciences firması tarafından geliştirilen teknoloji, mikroskobik işlemleri tamamen otomatik hale getiriyor. Lazerle sperm seçimi ve enjeksiyon derinliği ayarlama dahil 23 kritik adım, insan müdahalesi olmadan gerçekleşti. İşlem başına süre 10 dakikaya kadar düşerken, 40 yaşındaki anne adayının 5 yumurtasından 4’ü başarıyla döllendi.

Mikroskobik Hassasiyetle Lazer Destekli Teknoloji

Geleneksel yöntemlerde embriyologların manuel olarak yaptığı sperm seçim ve enjeksiyon işlemleri artık robot kollar tarafından gerçekleştiriliyor. Sistem, milimetrenin binde biri ölçeğindeki hassas hareket kabiliyeti sayesinde insan elinin ulaşamayacağı bir kesinlik sunuyor. Bu teknoloji özellikle sperm hareketliliği düşük olan vakalarda avantaj sağlıyor.

 

ABD-Meksika İş Birliğiyle 3.700 Km Mesafeden Robotik Sistemle Tüp Bebek Tedavisi Gerçekleştirildi yazısı ilk önce BeeTekno yayınlanmıştır.